English Facebook Linkedin

Soili

Soili Poijula

Soili Poijula on vuonna 2000 perustamansa Oy Synolon Ltd:n ja Suomen traumaterapiakeskuksen toimitusjohtaja.

Hän on laillistettu psykologi ja laillistettu psykoterapeutti (psykodynaamisen yksilöpsykoterapian erityistason koulutus vv. 1992- 1994 ja traumapsykoterapian vaativan erityistason koulutus vv. 1998-2001 sekä integratiivisen kognitiivisen psykoterapian täydennyskoulutus 2010-2014). Hän on myös kouluttautunut ja toiminut Suomen ensimmäisenä EMDR- facilitaattorina jo 1990-luvulla. Hänellä on terveydenhuollon työnohjaajan koulutus.

Hän toi traumapsykoterapian Suomeen ja  perusti ensin järjestöjen traumaterapiakeskus – projektin (vv. 1994 – 2000) ja sen jälkeen Suomen traumaterapiakeskuksen yritykseensä Oy Synolon Ltd:hen.

Hänen surun ja traumaattisen surun tutkimuksen ja hoidon asiantuntijuutensa perustuu kokemukseen niin surevien auttamisesta ja hoidosta kuin hänen traumaattisesta surusta ja selviytymisestä tekemiinsä tutkimuksiin ja vuosikymmenten yhteistyöhön alan johtavien kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa.

Hän aloitti EMDR -psykoterapiamenetelmän koulutusten järjestämisen v. 1995 ja suunnitteli Suomen ensimmäisen traumapsykoterapeuttikoulutuksen, joka toteutettiin vuosina 1998-2001. Hän toi Suomeen myös posttraumainternaatin auttajien auttamiseen ja traumatisoituneiden ryhmämuotoiseksi hoitomalliksi.

Jyväskylän yliopiston valitsi hänet vuoden 2005 alumniksi tunnustuksena traumapsykoterapiakoulutuksen uranuurtajalle.